5 JUNI DE STAVER SOMMELSDIJK

Op 5 juni 2024 organiseerden VBGO, OVG en Gemeente Goeree-Overflakkee het Ondernemerscongres. Deze editie stond - behalve een ruime blik op economische ontwikkelingen - in het teken van de arbeidsmarkt. Blijvende personeelskrapte betekent voor veel ondernemers een flinke rem op groei. Hoe ga je daar mee om als werkgever? Zijn er alternatieven om arbeidsproductiviteit te verhogen? Bijvoorbeeld door de inzet van artificial intelligence. Vragen die tijdens het congres stuk voor stuk aan bod kwamen. Net als inspirerende voorbeelden van lokale initiatieven. 

Tijd voor een nieuw perspectief

Het gezegde luidt: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. De krappe arbeidsmarkt noodzaakt je als ondernemer op zoek te gaan naar alternatieven. Maar waar liggen mogelijkheden: op een andere manier werven, medewerkers zoeken in het buitenland, inzetten op 'binden & boeien' of juist inzetten op het automatiseren van menselijk handelen?

Hoe kun je je blikveld verruimen? Tijdens het congres staat deze hoofdvraag centraal. Ondernemen in het algemeen en de arbeidsmarkt in het bijzonder worden door de bril van nu bekeken. Met als doel je na het congres met tenminste één nieuw perspectief óf - nog mooier - concreet idee aan de slag te helpen. 

 

 

 

Programma en gastsprekers

Voor het programma is een aantal interessante sprekers uitgenodigd. Zo laat econoom en journalist Mathijs Bouman in een betoog van een uur zijn licht schijnen op de economie en arbeidsmarkt. Of wat dacht je van innovaties op basis van Machine Learning als onderdeel van Artificial Inteligence? Michel van der List van Interpolis vertelt je er alles over. Ook op het eiland gebeurt er van alles. We zoomen in op lokale initiatieven. Ter afsluiting kun je tijdens en na het walking diner volop bijpraten met de ondernemers van het eiland. 

Opening

Opening

16.15 - 16.30 uur

Start van het programma 

Mathijs Bouman

Mathijs Bouman

16.30 - 17.30 uur

EEN RUIME BLIK OP ECONOMIE & ARBEIDSMARKT

Mathijs Bouman is econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur. De afgelopen jaren was hij regelmatig te zien bij RTL-Z,  De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night  en andere nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Al zo’n dertig jaar is Mathijs met de Nederlandse en internationale economie bezig, als docent, als wetenschapper, als beurscommentator, journalist, schrijver, en columnist. Mathijs Bouman schrijft graag over economie. Maar misschien vertelt hij er nog liever over.  

Michel van der List

Michel van der List

17.45 - 18.30 uur (na een korte break)

KAN ARTIFICIAL INTELLIGENCE BIJDRAGEN AAN ARBEIDSPRODUCTIVITEIT?

Algoritmes, Data Science, Machine Learning, AI, Big Data, Neurale Netwerken, Deep Learning; je kunt geen nieuwsbron meer openen of je komt termen als deze tegen. Maar wat het allemaal inhoudt? Michel van der List is data scientist en economisch psycholoog. Hij houdt zich sinds 20 jaar bezig met de rol die voorspellingen spelen in ons dagelijks leven. Daarbij wordt steeds meer gebruik gemaakt van Machine Learning, een onderdeel van Artificial Intelligence. Hiermee leren we computers steeds betere voorspellingen te doen. Michel praat ons graag bij over dit boeiende en groeiende vakgebied.  

Ruim denken op GO

18.30 - 19.00 uur 

Welke initiatieven zijn er op Goeree-Overflakkee om de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden? Bij dit onderdeel zoomen we in op inspirerende voorbeelden op het eilland. 

Walking diner en netwerken

19.15 - 22.30 uur

Het Ondernemerscongres 2024 wordt afgesloten met een walking diner én de mogelijkheid je netwerk uit te breiden en van gedachten te wisselen met mede-ondernemers. 

Mis het niet!

Met het veelzijdige programma verwachten de organisatoren VBGO, OVG en Gemeente Goeree-Overflakkee een inspirerend en leerzaam congres te bieden. Een congres waar je als ondernemer eigenlijk niet omheen kunt. Hopelijk tot dan!

Inschrijven niet meer mogelijk

Toegangskaart €25 excl btw (werkelijke waarde €120)

Per bedrijf kun je meer personen inschrijven. Het totale aantal is wel gemaximeerd dus schrijf je snel in.

Locatie De Staver, Olympiaweg 32 in Sommelsdijk