Ik woon al heel mijn leven in Ouddorp en werk nu sinds 8 jaar bij Scheepswerf Damen Maaskant in Stellendam. Wat veel mensen niet weten is dat er in Stellendam een groot scala aan bedrijven is. En dat je er alle voorzieningen voor de scheepvaart bij elkaar vindt.  

Geen dag hetzelfde

Vooral de diversiteit aan werkzaamheden bij Damen Maaskant vind ik erg leuk. De ene keer bouw ik een nieuwbouw schip af. De andere keer sleutel ik aan een pomp of de koeling van de scheepsmotor. Geen dag is hetzelfde.  

Veel mogelijkheden

Op het eiland zijn een scala aan mogelijkheden voor afgestudeerde jongeren. Ook in de scheepsbouw zoeken we jongeren die bijvoorbeeld graag als timmerman, lasser of monteur willen werken. Bij Damen Maaskant is het ook mogelijk om stage te lopen of een afstudeeropdracht in te vullen. We zijn een erkend leerbedrijf en je kunt ook een BBL opleiding bij ons volgen.

Werken bij Damen Maaskant

Korte reistijd

De kort reistijd van Ouddorp naar Stellendam is voor mij best fijn. Binnen 10 minuten rijden ben ik 's ochtends op mijn werk en 's avonds weer thuis. Echt ideaal! Dat gecombineerd met de mooie woonomgeving met alle natuur en strand en zee om de hoek zijn toch wel de pluspunten voor mij van werken en wonen op het eiland.  

Lekker buiten

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten bezig. Als het weer het toelaat dan gaat de BBQ lekker aan en doe ik een 321 sessie met spare-ribs of rook ik een visje in de ton. In het seizoen ga ik samen met een vriend ook weleens op garnalen vissen.  

 

Jan woont in Ouddorp.

Fotografie Jaap Reedijk.