Ik kom oorspronkelijk uit Son een dorpje net boven Eindhoven, ruim 1,5 jaar geleden ben ik in de zomervakantie als hulpkracht begonnen bij het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. Na zes geweldige weken ben ik ‘blijven plakken’ en niet veel later in vaste dienst gekomen. Het heen en weer reizen tussen het eiland en Brabant was niet te doen. Daarom koos ik ervoor om in Sommelsdijk te gaan wonen.

Wonen vlak bij strand en zee

Naast dat dit veel praktischer was, kwam met de verhuizing naar het eiland ook een jongensdroom uit: wonen vlak bij strand en zee. Het eiland is bij uitstek een geweldige plek voor recreatie, bij het Zeil- en Surfcentrum ontvangen we vooral in de zomer veel gasten. Het wonen in Sommelsdijk vind ik dan vooral fijn, omdat ik dan wat afstand kan nemen. In Sommelsdijk heb ik de rust van een normaal dorp gevonden en ben ik toch in 20 minuten op de Brouwersdam.  

Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam

Echte waterrat

Naast een horecatijger ben ik ook echt een waterrat. Ik zwem, duik en surf en ben dus graag op het water. Het restaurant Eat & See ligt recht aan het Grevelingenmeer en is voor mij dan ook een geweldige werkplek. Vanaf het terras zie je mensen van de waterjump afgaan, boven in het restaurant heb je het mooiste uitzicht op alle surfers en aan de bar kan ik bijkletsen met onze surf- en zeilinstructeurs die in hun wetsuit een drankje komen halen. Ik vind het echt een voorrecht om samen met een jong en enthousiast team op deze geweldige locatie te mogen werken.  

Lekker op het terras in de zon

Omdat ik naast mijn werk ook nog een studie Bedrijfskunde in Rotterdam volg, heb ik niet super veel vrije tijd over. Maar dat betekent niet dat ik geen dingen in mijn vrije tijd doe. Ik ga graag met mijn vrienden een dagje weg of lekker op het terras van de zon genieten. 

Pim woont in Sommelsdijk. 

Fotografie Jaap Reedijk.