In 2018 ben ik samen met 5 andere jongeren als trainee bij de Gemeente Goeree-Overflakkee begonnen. Dat was heel leuk en leerzaam. Ik heb mezelf en de organisatie tijdens het traineeship goed leren kennen. Zo kwam ik erachter dat ik het sociaal domein het meest interessant vind. Toen er een functie bij team Passend Werk & Inkomen vrijkwam was de keuze voor mij dan ook snel gemaakt. 

Totaal niet saai

Ik dacht altijd dat werken bij een gemeente saai was, maar dit is absoluut niet het geval! Het is eigenlijk één groot bedrijf met meer dan 100 verschillende producten en diensten. Mijn werk is heel afwisselend. Ik zit niet hele dagen achter een bureau, maar ben ook vaak op pad. De werkvloer op in het Ontwikkelbedrijf, in gesprek met mijn collega’s en langs bij lokale ondernemers. Ook ga ik vaak op bezoek bij andere gemeenten en ontwikkelbedrijven om inspiratie op te doen. 

Werken bij de gemeente
Het eilandgevoel van Tamara

Van betekenis zijn

Het leukste vind ik dat ik van betekenis kan zijn voor zowel mijn collega’s als de inwoners van ons eiland. Ik help collega’s in hun professionele ontwikkeling door hen te coachen in hun werk. En met het Ontwikkelbedrijf helpen we inwoners bij het ontdekken van hun talenten en het vinden van een betaalde baan. Zo kan iedereen op Goeree-Overflakkee meedoen!

Het eilandgevoel van Tamara

Alles op loopafstand

Het was voor mij niet echt een bewuste keuze om op het eiland te werken, maar ik ben er achteraf heel blij mee. Ik woon vlakbij en kan lekker op de fiets naar het werk. En de rust en ruimte op Goeree-Overflakkee waardeer ik steeds meer. Heerlijk om in mijn pauze of na het werk uit te waaien in de Pallandtpolder of door de karakteristieke straatjes van Middelharnis te lopen. Even langs de markt op woensdag of snel d’n Diek op voor een boodschap, alles is op loopafstand.

Het eilandgevoel van Tamara

Planten, uit eten en een bakkie doen

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met planten. Binnen planten stekken of tuinieren in de achtertuin. Misschien saai, maar voor mij is dat rustgevend. Ik bezoek met regelmaat de kwekerijen op het eiland op zoek naar die ene specifieke soort lavendel of een bijzondere plantencombinatie. Daarnaast ontdek ik samen met mijn vriend graag nieuwe restaurantjes en vind ik het leuk om een bakkie te doen aan de haven van Middelharnis.

Het eilandgevoel van Tamara

Tamara woont met haar vriend Koen en twee katten in Middelharnis.

Fotografie Jaap Reedijk.